Saturday, June 11, 2011

nora elena fever

Assalamualaikum , hi everyone !

yeah hari nih mood membuak nak update blog

okay sekarang memang ramai orang demam drama NORA ELENA

owh cerita tuh memang best gileeerrr :)

aku pung dah menggila tengok cerita tuh

kalau bleh tak nak missed satu pung babak dalam cerita tuh * crazy enough *drama nih adaptasi daripada novel Kasih Yang Suci karya Meen Zulaikha

sinopsis ;

Nora Elena ialah kisah seorang  gadis  yang telah dinodai oleh seseorang semasa dia berusia 15 tahun. Nora Elena telah ditinggalkan oleh tunangnya apabila tunangnya mendapat tahu dia dah tak suci lagi.. Dalam kekecewaan tu, muncul le hero bernama Seth Tan, seorang lelaki berketurunan Baba Nyonya, sanggup berkahwin di bagi menggantikan tunang Nora kerana hari perkahwinan semakin dekat.
Konflik berlaku apabila, Nora dan Seth Tan ni berkahwin, baru lah Nora dapat tahu Seth ni rupanya lelaki yang telah menodainya 10 tahun lalu. Malangnya Nora ketika tu dah berkahwin dengan Seth dan bakal melahirkan anak Seth. Walaupun Seth dah memeluk Islam dan telah insaf tapi Nora Elena tetap tak dapat memaafkan suaminya tu. Bagaimana ye Seth nak mengatasi sikap benci Nora terhadapnya, Nora sering menyakiti hati Seth. Sebagai saudara Islam, dapatkan Seth menghadapi dugaan yang besar dalam hidupnya. Nora Elena menggugut akan meninggalkan Seth setelah bersalin kelak. Seth yg terlalu sayangkan Nora Elena akan cuba sedaya upaya memikat kembali Nora Elena.
then i found this SURAT BANTAHAN !

eh kelakar betul kalau memang betul ada orang hantar surat mcm nih


:)

byeee
p/s : nak lelaki macam seth tan
bukan setan okay ?
HAHA

♥ THANKS FOR READING ♥